Bezoeken

Aubenas, een wat grotere stad met een gezellig historisch stadscentrum, ligt op 20 km.

Op slechts 7 km bevindt zich het aantrekkelijke en levendige marktplaatsje Largentière waar alle nodige faciliteiten zoals supermarkt, Office de Tourisme, apotheek, bank, bakker, slager, barretjes en volop restaurants aanwezig zijn.

In de nabije omgeving liggen maar liefst 9 plaatsjes die als ‘village de caractère’ gekwalificeerd zijn. Deze oude plaatsjes met sfeervolle straatjes en pleintjes en prachtige uitzichten zijn een bezoek meer dan waard. In Largentière is een zijdemuseum, in St.Remèze een lavendel museum. De grotten zijn ook een bezienswaardigheid hier in de streek. Zo kun je de grot van Madeleine bezoeken in St. Remèze, de grot van St-Marcel in Bidon of de met 3 sterren gewaardeerde grotten van Aven d’Orgnac.

Bij Lanas kunt u karten of een quad huren voor een tocht door de omgeving.

Zwemmen

We hebben een verwarmd zilt water zwembad van 12 x 3 meter. Zilt water is goed voor uw huid en ogen. Na een duik een heerlijke douche in de “cave”. Lekker zonnen aan de rand van het zwembad op een zonnebed met een glas rosé. Het gebruik van zwemhanddoeken is gratis. (naast de gewone handdoeken).

Vanaf Art en Route kunt u ook lekker zwemmen in de Ardèche of één van de andere riviertjes in de buurt. Bij Labeaume bijvoorbeeld, kunt u super zwemmen in de Beaume.

Thermale baden zijn in Vals les bains en Neyrac les bains.

83833

FIETSEN

Wij beschikken over 4 mountainbikes die u in overleg kunt gebruiken. Fietsen in de Ardèche is een ware beleving voor onze sportieve gasten.

83883822

RELAXEN

Of gewoon helemaal niets. Luieren, lezen, lekker eten en genieten van de adembenemende natuur en het prachtige uitzicht over de bergen van de Ardeche.

Art en Route is een plek waar je jezelf kunt zijn, kunt ontspannen en weer opladen. Wij zullen er alles aan doen om uw verblijf hier zo aangenaam mogelijk te maken.

20170706_093709

KANOËN

Vanuit verschillende locaties zijn er kanotochten mogelijk. Wij hebben contacten met verhuur van kano’s in het nabij gelegen Balazuc.

Een prachtige ervaring met een verschillend aantal kilometers om af te leggen. Geregeld gaan wij georganiseerd met onze gasten kanoën met aansluitend een gezamenlijke lunch in het charmante Balazuc.

4883222

MARKTEN

In de omgeving zijn diverse markten in de omliggende dorpjes te bezoeken. In het weekend kunt u rondstruinen op de “Vide Greniers” ; de zolderopruimingen of beter bekend als “Brocantes” (rommelmarkten).

Weekmarkten van Largentière, Ruoms en Aubenas die respectievelijk op dinsdag-, vrijdag- en zaterdagochtend worden gehouden. Hier worden allerlei verse en streekproducten aangeboden en kun je gelijk even lekker genieten op een terrasje.

888333m

Workshops schilderen

Marie Louise geeft voor zowel beginners als voor gevorderden workshops schilderen. De workshops zullen één keer per seizoen gedurende een week worden gegeven; vijf dagen, ca. vier uur per dag. De resterende tijd is aankomst en vertrek en vrije tijd om de omgeving te verkennen, inspiratie op te doen, deel te nemen aan het sportieve programma en te genieten van de stilte en de rust of een heerlijk glas wijn, in de schaduw van de bomen of het zwarte zonnescherm en in slaap dommelend in de comfortabele lounge chairs.

Lees Meer >

Atelier Marie Louise Oudkerk

WANDELEN

Met onze kaarten en gedetailleerde beschrijvingen van de omgeving kunt u de meest prachtige wandelingen maken.

8388222

MAALTIJDEN

Bij aankomst kunnen jullie gebruik maken van een :”Souper avec un petit plat” ; een heerlijke soep, bereid van groenten uit eigen tuin met daarbij een klein bordje met wat lekkers. Dit alles vergezeld van een uitgebreide kaasplank met een heerlijk frans stokbroodje. Natuurlijk wordt hier de plaatselijke wijn bij geschonken. Als dessert een verrassing uit de keuken. En daarna koffie of  Verveine thee (uit onze moestuin)

De kosten van deze heerlijke souper zijn € 25,- p/p inclusief wijn naar keuze.

Op dinsdag kookt Marie Louise een uitgebreide 4 gangen maaltijd bestaande uit een voorgerecht, hoofdgerecht, uitgebreide kaasplank, dessert en koffie of thee. Alle producten zijn vers en uit eigen moestuin. Met veel liefde en aandacht worden de maaltijden bereid. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om ook de andere gasten te leren kennen.

De kosten voor deze maaltijd zijn € 35,- p/p inclusief wijn naar keuze.

Er zijn natuurlijk overal volop leuke eetgelegenheden te vinden waar u bijvoorbeeld tussen de middag, net als de meeste Fransen doen, een lekkere Plat du Jour of iets anders naar wens kunt bestellen.

maaltijden

Nog meer te doen in de Ardeche

Lees Meer >

9499456